Személyre szabott ajánlatot szeretne?
Hívjon: +36 30 262 8669

Írjon: info@tiszaklima.hu

Mert nálunk Ön a legfontosabb!

napelem 01Mit is kell tudni a napelemekről?

A napelem olyan fotovillamos elem, amely a Nap sugárzási energiáját közvetlenül alakítja át villamos energiává. A napelemek alapanyaga félvezető. Az energiaátalakítás a félvezető alapanyagban játszódik le. Az energiaátalakítás alapja, hogy a fény elnyelődésekor mozgásképes töltött részecskéket generál, amelyeket az eszközben az elektrokémiai potenciálok, illetve az elektron kilépési munkák különbözőségéből adódó beépített elektromos tér rendezett mozgásra kényszerít.

A napelemekre 25 év a garancia, de ez sokszor 40 év is lehet. A napenergia hasznosításának, így a napelemeknek is rendkívül ígéretes jövőjük van. Azt az energiát, amely az összes Földön található és kitermelhető kőolajkészletekben rejlik a Nap 1,5 (azaz másfél ) nap alatt sugározza a Földre. Az emberiség évi energiafogyasztása megfelel 1 (egy ) óra alatt kibocsátott napsugárzásnak.

A napelemekből kinyerhető teljesítmény függ a fény beesési szögétől, a megvilágítás intenzitásától, és a napelemre csatolt terheléstől. A fény intenzitását kevéssé tudjuk befolyásolni (nem takarjuk el a napelemet szándékosan), míg a másik két paraméter elméletileg kézben tartható.

Hogyan működik a hálózatra kapcsolt napelemes rendszer?

A napelemek közvetlenül villamos áramot szolgáltatnak, amelyet inverter segítségével alakítunk váltóárammá (230V). A hálózati-visszatápláló rendszerben akkumulátor nincs, az áramszolgáltatói hálózattal párhuzamosan üzemel. Ez azt jelenti, hogy amennyiben napelemeink többletenergiát termelnek, azt a hálózatra tápláljuk vissza, melynek mérését egy oda-vissza mérő óra végzi. Ezt a visszatáplált energiát az áramszolgáltató köteles átvenni, a betáplált energiát a későbbiekben lehetőségünk van elhasználni. Az elfogyasztott és betáplált energia elszámolására évente kerül sor a szolgáltatóval.

Hová szerelhetők a napelemek?

A napelemrendszer tetőre, a földön állványra vagy az épület oldalfalára egyaránt szerelhető. Ideális esetben érdemes az épület déli oldalának bármilyen ferde vagy vízszintes felületére felszerelni. A rugalmas szerelési technológiák – valamennyi típusú tető esetén – gyors, költséghatékony, megbízható megoldást nyújtanak a napelemmodulok rögzítésére.

Áramtermelés napenergiából

A környezetkímélő, megújuló energiaforrások közül a napenergia a legismertebb és legkézenfekvőbb. Az egyértelműen környeretbarát energianyerési mód pedig a napelem. A Napban végbemenő termonukleáris reakció hatására energia szabadul fel, amely a Nap felületéről sugárzás formájában távozik a világűrbe.Földünkre ebből a hatalmas energiából 2,1024 J jut évente, amely több mint tízszerese a Föld teljes energiaigényének A Föld felszinére érkező sugárzást azonban számos egyébb tényező, mint például a földrajzi helyzet, atmoszférikus viszonyok, napszak stb. befolyásolja. A Nap sugárzásának energiahordozói a fotonok.

A napelemek alkalmazásai közül az úgynevezett hálozatra visszatápláló rendszerekkel foglalkozunk. Nem tartalmaznal energiatároló szolár akkumulátorokat, így a veszteség is csökkenthető, s a napsugárzásból nyert elektromos energia fel nem használt részét egy erre a célra szolgáló hálózatra szinkronizáló inverteren keresztül közvetlenül a kiépített közüzemi elektromos hálózatba juttatják. Így ugyanolyan energiaszolgáltatóvá válunk, mint egy kis erőmű. Az általunk megtermelt energiafelesleg a hálózatba kerül, így más fogyasztók elhasználják és ezért az energiaszolgáltató nekünk fizet. Ha nem termelünk áramot, akkor mi fizetünk az energiáért.

Professzionális tanácsadás és megvalósítás

  • személyre szabott tervezés és több változatos ajánlat
  • pályázatírás
  • áramszolgáltatói ügyintézés
  • rendszerértékesítés és -telepítés
  • folyamatos monitoring

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket hogy üzlethelyiséget nem tartunk fent, megrendeléseiket kizárólag emailben fogadjuk el. Az oldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek és nem minősülnek hivatalos ajánlattételnek addig, amíg a megrendeléseket írásos formában vissza nem igazoljuk.
Árak a készlet erejéig érvényesek és az árváltozás jogát mindenkor fenntartjuk. A feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak, tartalmazzák az ÁFA-t és az újrahasznosítási díjat.
A feltüntetett márkanevek, logók és fantázia nevek bejegyzett cégek tulajdonai, a készülékek könnyebb azonosíthatósága érdekében szerepeltetjük őket!